Recycling bedrijfskleding

De Textielindustrie

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Voor de beeldvorming; Per jaar worden er 32 miljoen olympische zwembaden aan water gebruikt – alleen voor het maken van een katoenen T-shirt is 2.700 liter nodig – en de industrie is goed voor 8 procent van de wereldwijde broeikasgasuitstoot. Dan zijn er onder meer nog het verven („de grootste vervuiler van schoon water na landbouw”), en enorme hoeveelheid kleding die wordt weggegooid om vervolgens in de verbrandingsovens terecht te komen. Hierdoor gaat het overgrote deel van de energie verloren.

De oplossing

Wij van Reflex vonden het daarom tijd om een oplossing te bieden aan onze klanten om hier op een betere manier mee om te gaan. En zoals onze klanten dat  van ons gewend zijn, zoeken we dan ook naar een werkbare oplossing die ook echt van toegevoegde waarde is.

Er wordt veel geroepen over circulaire kleding. Sterker nog, het lijkt wel een commerciële trend te zijn. Wij hebben ons goed verdiept in het recycling proces van textiel en hebben hierbij geconstateerd dat circulaire textiel praktisch onhaalbaar is. Circulaire kleding betekent namelijk dat nieuwe kleding van oude kleding gemaakt wordt, en dat gebeurt vaak niet.

Ten eerste is het namelijk een zeer duur proces om van oude kledingstukken een nieuw draadje te maken waar nieuw doek van gemaakt kan worden, en ten tweede zijn veel kledingstukken simpelweg niet geschikt om hier nieuw draad van te maken.

Daarom zie je vaak wollige verhalen op internet over recycling van bedrijfskleding maar een exacte beschrijving van wat er nu daadwerkelijk gaat gebeuren is vaak ver te zoeken.

Vertrouwelijke vernietiging

Bij Reflex houden we van duidelijk en transparant. Zo ook op het gebied van Recycling. Wij bieden een simpel programma aan waarmee uw afgedankte bedrijfskleding op de meest efficiënte manier gerecycled kan worden. Behalve dat voorkomen wordt dat alle kleding in de verbrandingsovens terecht komt, wordt uw kleding ook op een vertrouwelijke manier vernietigd.

Hiermee zorgen wij er meteen voor dat uw kleding niet in de verkeerde handen terecht komt. U moet er immers niet aan denken dat er bijvoorbeeld criminele activiteiten worden uitgevoerd door mensen met uw bedrijfskleding aan.

Het recycling programma van Reflex geeft niet alleen een positief effect op uw MVO-beleid, maar biedt tevens een extra zekerheid.

Recycling oftewel circulaire bedrijfskleding

Ons recycling programma ziet er in grote lijnen als volgt uit;

 • Wij plaatsen indien gewenst een container op locatie om de afgedankte bedrijfskleding in te zamelen.
 • Op afroep komen wij kleding op locatie afhalen
 • Op onze locatie wordt de kleding gesorteerd om zodoende het maximale recycling resultaat te behalen.
 • De kleding wordt vervolgens versneden zodat het niet meer te dragen is. Aangebrachte logo’s worden tevens vernietigd. (vertrouwelijke vernietiging).
 • Onderdelen zoals knopen en ritsen worden apart gerecycled.
 • Het textiel wordt vervezeld, en uiteindelijk wordt er o.a. isolatiemateriaal en vilt van gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze recycling specialist Frank Twilhaar via [email protected]

Container voor recycling van bedrijfskleding
 • Supersnel bestellen via ons KMS-systeem.

  Bekijk ons uitgebreide productaanbod en vraag direct een offerte aan.

  Meer weten? Wij zijn er!

  0548 - 76 34 02

KMS inlog
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×