Duurzame bedrijfskleding?

In de media wordt veel geschreven over ”circulaire bedrijfskleding”. Maar wat is dat nu eigenlijk? Officieel betekent ”circulair” zoiets als rondgaand. Wanneer een bepaald product circulair is, betekent dit dat het volledig gerecycled kan worden, om vervolgens gebruikt te worden om hetzelfde artikel weer te produceren.

Dit in ogenschouw nemende, kan er gerust gesteld worden dat het overgrote deel ”circulaire” kleding helemaal niet circulair is. Dus ondanks dat hier grootse media aandacht aan wordt gegeven, en dat u fors meer betaalt voor deze kleding, is het niet dat wat u zou mogen verwachten dat het is.

Enkele uitzonderingen daargelaten, kan kleding op dit moment nog niet dermate gerecycled worden zodat er nieuwe garens van gemaakt worden om hier weer dezelfde artikelen van te maken. Vaak omdat kleding uit een samenstelling van verschillende soorten textiel bestaat, maar vaak ook simpelweg omdat het economisch niet haalbaar is.

Omdat wij – REFLEX bedrijfskleding – altijd integer willen zijn in wat we verkondigen, hebben wij een methode bedacht om afgedankte bedrijfskleding toch bruikbaar kunnen maken. Onze klanten kunnen afgedankte bedrijfskleding inzamelen en dit wordt door ons op afroep opgehaald. Deze kleding wordt vervolgens gesorteerd en gerecycled. Het gerecyclede materiaal wordt op verschillende manieren gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan isolatiemateriaal of in de viltindustrie.

Daarnaast en minstens zo belangrijk; de bedrijfskleding welke wij recyclen wordt vertrouwelijk vernietigd. Dit houdt in dat de kleding allereerst versneden wordt zodat de logo’s welke op de kleding zitten niet meer te gebruiken zijn, en de kleding niet meer te dragen is. Hiermee wordt voorkomen dat de kleding in de handen van de verkeerde mensen terecht komt. U moet zich toch niet voorstellen dat er een bankoverval wordt gepleegd met uw bedrijfskleding.
Op deze vertrouwelijke vernietiging zit een TÜV certificaat.

Dus door gebruik te maken van het recycling programma van REFLEX bedrijfskleding levert u dus niet alleen een positieve bijdrage aan de ecologische footprint en dus aan uw MVO beleid, maar creëert u tevens een extra stuk veiligheid.

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Gerelateerde berichten

  • Supersnel bestellen via ons KMS-systeem.

    Bekijk ons uitgebreide productaanbod en vraag direct een offerte aan.

    Meer weten? Wij zijn er!

    0548 - 76 34 02

KMS inlog
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×