Bouwschoenen zijn onmisbaar op een bouwplaats. Ze bieden bescherming en voorkomen blessures. De veiligheidseisen stellen dat werkschoenen moeten beschikken over voldoende bescherming. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de meeste schoenen voorzien zijn van een stalen neus. Echter, zijn er tegenwoordig ook alternatieven.
Zo hebben de schoenen uit de Sixton Peak Resolute-lijn bijvoorbeeld een veiligheidsneus van glasvezel. Ook worden tegenwoordig veel schoenen voorzien van een composieten veiligheidsneus. Het grote voordeel van composiet is dat het lichter is dan staal en het geen warmte en elektriciteit geleidt. Het nadeel is dat het materiaal dikker is dan staal, waardoor de neus van de schoen ook iets dikker is. Hetzelfde geldt voor een anti-perforatiezool. Deze heb je in staal en in anti-perforatietextiel zoals kevlar. Het voordeel van staal is dat dit goedkoper is. Het nadeel is dat dit veel warmte geleidt waardoor je in koudere omstandigheden eerder koude voeten zult krijgen.
Daarnaast zijn veel van onze schoenen voorzien van ESD (Electro Static Discharge), oftewel elektrostatische ontlading. ESD werkschoenen zorgen voor geleiding en een verminderende opbouw van statische elektriciteit.
Voet gerelateerde klachten komen veel voor op de werkvloer. Zeker bij beroepen waarbij zwaar lichamelijk werk wordt verricht en veel wordt gestaan. Deze klachten komen de arbeidsproducutiviteit niet ten goede en kunnen leiden tot verzuim. Reflex adviseert je graag over de juiste schoenen voor jou of voor je medewerkers.
Benieuwd naar ons brede assortiment veiligheidsschoenen? Bekijk de brochures van onze leveranciers digitaal.