Niet verzekerd met eigen inlegzolen!

Voet(gerelateerde) klachten komen veelvuldig voor op de werkvloer. Zeker bij beroepen waarbij zwaar lichamelijk werk wordt verricht en veel wordt gestaan. Door voet(gerelateerde) klachten neemt de arbeidsproductiviteit af. Tevens kunnen voetklachten leiden tot (langdurig) verzuim.

Wist u dat:

 • Meer dan 8% van alle verzuim gerelateerd is aan voet- klachten?
 • Een zieke werknemer per dag gemiddeld € 124,- kost?
 • Veel werknemers hun klachten niet uitspreken, maar wel minder productief zijn door hun klachten?
 • Een verkeerde stand van de voeten tot tal van problemen kan leiden, zoals peesontstekingen, enkelklachten, knieklachten en pijn in de heup en rug?
 • Het totale bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in bepaalde leeftijdscategorieën (55 tot 64 jaar) tot wel 34% van het totale ziekteverzuim leidt?

Wettelijke eisen
Dragen uw werknemers gecertificeerde veiligheidsschoenen? Dan is het de vraag of ze daarmee ook veilig werken. Het kan namelijk voorkomen dat uw werknemers zelf inlegzolen in de veiligheidsschoenen geplaatst hebben. Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor de werkgever en werknemer. Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Gecertificeerde veiligheidsschoenen die onder deze norm gekeurd worden, moeten voldoen aan enkele basisvereisten zoals een beschermende neus, bovenmateriaal van kroetleder (of een vergelijkbaar synthetisch materiaal) en een voering. Tevens bepaalt deze norm dat de aansprakelijkheid van de producent van gecertificeerde veiligheidsschoenen vervalt, zodra de drager gebruikmaakt van eigen inlegzolen. Het risico is dan voor de werkgever en de werknemer. Let op, dit geldt ook als de veiligheidsschoen zelf is gecertificeerd en de inlegzool is voorgeschreven door een gediplomeerd podotherapeut. Het gaat namelijk om de combinatie van beiden die gezamenlijk gecertificeerd moet zijn.

Aanbod REFLEX

Onze podotherapeut partner bekijkt of uw werknemers volgens de ‘nieuwe’ wetgeving, veilig werken. Indien nodig biedt Reflex voor een scherp tarief, een beroepsproduct van hoogwaardige kwaliteit aan. Door het aanmeten en leveren van podotherapeutische zolen in combinatie met veiligheidsschoenen, ontstaat een unieke combinatie. Uit onderzoek blijkt dat deze combinatie zorgt voor minder verzuim en meer motivatie bij uw personeel. Minstens zo belangrijk is dat het risico voor de werkgever, bij een mogelijk ongeval, dankzij deze combinatie is gedekt.

Tevens kunnen wij uw werknemers met voet(gerelateerde) klachten beoordelen. De podotherapeut kijkt naar de bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van de gewrichten in de voeten en enkels. Indien nodig worden ook de knieën, heupen en rug onderzocht. Verder voeren we tijdens het onderzoek een aantal testen uit om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Een onderdeel van het onderzoek is de loopanalyse. We letten hierbij niet alleen op de afwikkeling en beweging van de voeten, maar ook op de beweging van de rest van het lichaam. Denk hierbij aan de heupen en romp. Tijdens het onderzoek gebruiken we de nieuwste apparatuur. Staat of beweegt de voet niet optimaal? Dan bieden persoonlijk op maat gemaakte podotherapeutische inlegzolen mogelijk uitkomst. Deze worden samen met de veiligheidsschoenen gecertificeerd.

Naast werknemers mét voetklachten, kunt u ook uw werknemers zonder voetklachten laten screenen. Dit om eventuele voetklachten in de toekomst te voorkomen.

 

Voor werknemers met voetklachten bieden wij op maat gemaakte podotherapeutische inlegzolen voor in de veiligheidsschoen. Belangrijk is dat het risico voor een werkgever, bij een mogelijk ongeval, dankzij deze combinatie is gedekt en voldoet aan de EN-ISO 20345 wetgeving.

Schoenadvies

Het is van groot belang dat al uw werknemers passend schoeisel dragen. Dit is zowel belangrijk voor werknemers met- als zonder voetklachten. Passend schoeisel houdt onder andere in dat de tenen een vrije ligging hebben en dat de tenen tijdens het lopen nooit de neus van de schoen raken. Ook is het belangrijk dat de voet een goede afwikkeling maakt met de juiste schokabsorptie. Het type schoen heeft tevens een grote invloed. Deze moet passen bij de functie van uw werknemer en industrie waarin uw werknemer werkzaam is. De podotherapeut van onze partner kan per werknemer een individueel op maat gemaakt schoenadvies geven, zodat de juiste schoen en maat- voering gekozen worden.

Kwaliteit

Om de kwaliteit binnen Reflex te waarborgen, voldoen al onze behandelaars aan diverse strenge eisen. Elke podotherapeut is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP). Tevens hebben al onze podotherapeuten een eigen AGB-code (Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners). Dit is een register waarin de gegevens van alle geregistreerde zorgverleners in Nederland zijn vastgelegd.

Reflex biedt:
• Goede prijs/kwaliteitsverhouding
• Mogelijkheid tot maatwerk
• Snelle levering
• Deskundig personeel
• Semi-orthopedische aanpassingen aan veiligheidsschoenen
• Mogelijkheid om bij u op locatie te komen
• Complete voetzorg onder één dak

Meer weten?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Gerelateerde berichten

 • Supersnel bestellen via ons KMS-systeem.

  Bekijk ons uitgebreide productaanbod en vraag direct een offerte aan.

  Meer weten? Wij zijn er!

  0548 - 76 34 02

KMS inlog
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×